010 476 4107

Mevlanaplein 1, 3022 EP Rotterdam

triangle

Kinderfeest Mevlana Moskee

2017-04-18 21:04:12

23 april Kinderfeest op het Mevlanaplein
Nu de Kermes achter de rug is kunnen we ons verheugen op het bekende Kinderfeest op 23 april. Het kinderfeest zal ongeveer hetzelfde zijn als de Kermes, maar alleen dit keer meer bedoeld voor kinderen. De springkussen, suikerspin popcornwagen zullen aanwezig zijn en voor de ouderen natuurlijk de barbecue. We zullen beginnen met een leuke voorstelling om 09.00 uur en sluiten af om 17.00 uur met een preek. Iedereen is van harte welkom!

Maar wat is het bekende Kinderfeest op 23 april eigenlijk?
23 april (1920) is een belangrijke dag voor de Turks Nederlandse gemeenschap. Want op die dag werd het eerste nationale parlement bijeen geroepen, in de nieuwe hoofdstad van Turkije, Ankara. Mensen in Turkije versieren op 23 april de straten. De kinderen zijn vrij van school, en worden verwend. Vaak worden er optochten gehouden. De onafhankelijkheid werd bevestigd; de oprichting van het Turks Parlement. Daarom heeft Atatürk (de oprichter van Turkije) besloten om dit jaarlijks te vieren met een feest, voor de kinderen van onze toekomst.

 

Parkeergelegenheid
Voor de Mevlana Moskee hebben wij voor onze bezoekers een ruime parkeerplaats.  Het feest valt op een zondag en is het parkeren de hele dag gratis. Wij adviseren u om op tijd aanwezig te zijn voor een parkeervak. Deze worden namelijk snel bezet.